Nieuws

The Ultimate Dreamers: Polarized

Door Xavier Kruth

15 september 2022
The Ultimate Dreamers zijn één van de goedbewaarde geheimen uit de jaren 80 die vandaag eindelijk boven komen drijven. In 2021 kwam hun debuut 'Live Happily While Waiting For Death' uit, dat eigenlijk oude opnames verzamelde uit het eerste leven van de groep, van 1986 tot 1991. Toen was al duidelijk dat The Ultimate Dreamers het groter zagen, want ze hadden de oude groep opnieuw samengesteld om live te spelen, en verzwegen niet dat ze nieuw werk wilden uitbrengen.
 
Dat moment is nu gekomen met de single 'Polarized'. Het nummer is een heerlijke mix van postpunk en synthpop, die gepaard gaat met een fantastische clip van Thomas De Moor. Bij een single hoort ook een B-zijde, en dat is 'I Loved You?!', een nieuwe versie van 'I Love You?!' dat op het debuut prijkte. Er komt ook nog een remix van hetzelfde nummer aan bod, van de hand van Implant-brein Len Lemeire, die ook de productie van de single op zich nam. De single is zowel digitaal als op vinyl beschikbaar. The Ultimate Dreamers werken aan een ep die begin 2023 zou moeten uitkomen.
 
The Ultimate Dreamers spelen vanavond het voorprogramma van And Also The Trees in de Botanique in Brussel.

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.