Nieuws

The March Violets: 'Hammer the last Nail'

Door Gerry Croon

16 juni 2024

Kleine flashback naar Leeds, 1981. The March Violets tokkelden hun eerste riff en krabbelden een eerste setlist bij elkaar. Een indrukwekkende postpunk nalatenschap volgde, inclusief BBC sessies voor John Peel en andere DJ's, samen met hits in het midden van de jaren '80 met singles als 'Crow Baby', 'Snake Dance', 'Walk Into The Sun' en 'Deep'. De band werd vervolgens opgepikt door London Records voor de release in 1987 van 'Turn To The Sky' voordat ze later datzelfde jaar uit elkaar gingen. Uiteindelijk kwamen ze in 2010 weer bij elkaar rond een kern met de oprichters Rosie Garland (zang) en Tom Ashton (gitaar). Ze brachten albums uit in 2013 en 2015 en promootten deze met Europese en Amerikaanse tournees.

Begin 2024 voegde deze postpunk/goth legende zich  bij de stal van Metropolis Records. Op 19 juli zal via Metropolis een gloednieuw studioalbum uitgebracht worden met de titel 'Crocodile Promises'. Een single en video van het nummer 'Hammer The Last Nail' kan je nu al beluisteren! Mat Thorpe (bas, zang) voegde zich begin 2024 bij bandoprichters Rosie Garland (zang) en Tom Ashton (gitaar) als vast lid van The March Violets.

Zangeres Rosie Garland beschrijft de tekst van het nummer als volgt: "Er is geen betere tijd dan nu om los te komen van ‘gaslighting’; geen betere tijd dan nu om los te komen van giftige mensen. The March Violets zijn klaar om de laatste spijker in schadelijke relaties te slaan die ons in de gevangenis houden."

De band zal eind juli en begin augustus zeven optredens doen in Groot-Brittannië, voorafgaand aan een tournee door de VS. Hun schema bevat shows in Londen en Glasgow, de laatste direct voorafgegaan door een optreden op Rebellion Festival in Blackpool (2 augustus).

The March Violets

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.