Nieuws

Raya Schaduwjaagster (Dark Poem) schrijft een boek: Feniks Lichtjes

Door Xavier Kruth

10 november 2022

U kent hopelijk nog de groep Dark Poem, dat heerlijke 'Faerie-lectro'-project uit Antwerpen. De groep - bestaande uit de zusjes Raya Schaduwjaagster en Sophie Drakenvleugels - is al een tijdje niet meer actief, maar dat betekent niet dat de leden niets meer doen.  Raya heeft bijvoorbeeld net een boek geschreven: 'Feniks Lichtjes. Heksen en ruimteschepen'. Dat boek baadt uiteraard net als Dark Poem in een sprookjesachtige fantasiesfeer.

De titel van het boek geeft al een deel van het verhaal prijs. Het hoofdpersonage heet Feniks Lichtjes, en hij wilt een ruimtereis ondernemen. We citeren even uit de voorstelling van het boek: 'Door een verrassende ruilactie slaagt hij erin om zijn semi-organische droomschip te veroveren. Ondertussen slopen er ook een zeemeermin met smetvrees en een paar wonderlijke katten zijn leven in. Feniks vertrekt met zijn gezellen en belandt op een paradijselijke planeet. Maar als wensdromen uitkomen, is het nooit helemaal zoals verwacht.'

Het boek hebben we nog niet gelezen, maar dit klink alvast intrigerend, en Raya en haar rijke fantasie kennende, zal dit flamboyant geschreven zijn. Verleden week werd het boek voorgesteld in de bibliotheek van Malle, waar Raya ook werkt. Dit bleek een groot succes te zijn. Een uitvoerig verslag van de boekvoorstelling, geschreven door Raya zelve, vindt u hier.

Bestel hier het boek 'Feliks Lichtjes. Heksen en ruimteschepen'

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.