Nieuws

Ratrock, gratis feesten als de beesten en dat voor de 20ste keer!

Door Kurt Ingels

24 augustus 2023

Dark Entries heeft wel sympathie voor een festivalletje, excuseer festival, als Ratrock. Veel meer dan voor pakweg de actuele gedaante van Pukkelpop, ooit een zwart, alternatief festival, of god betert de geldmachine die Werchter heet.  Neen, doe ons dan maar Ratrock, een volledig gratis, nu ja voor drank en spijs dient uw wel te betalen,  festival dat punk attitude hoog in het vaandel heeft staan. Het moet een unicum zijn in dit Belgenland anno 2023 en net daarom al onze en zeker al mijn sympathie, temeer de organisatie achter Ratrock ook een beetje in de Dark Entries vijver vist. Dit jaar aan de hengel namen als The Mars Model en A Split Second.  Maar er is op zaterdag 16 september vanaf 14u00 uiteraard veel en veel meer te beleven daar op de terreinen rond jeugdcentrum TSAS in Harelbeke! Dit jaar wist men zelfs  punk rock legende Buzzcocks te strikken en ook Vergaene Glorie,  van wie we hier nog recent het boek bespraken (klik hier voor de link), keert voor het eerst  na decennia terug op het podium omdat het de ouderen zijn die vandaag de jeugd hebben.  Er zijn twee podia en dit is de line up:

In de Marquee start het live om 15u30 met Next! (punk/new wave) uit ons Belgenland, om 17u00 staat Blitzkrieg (UK) er met punk rock, om 19u15 verkoopt het Belgische The Mars Model er zijn post punk en om 21u15 verzamelen de  Kortrijkse oerpunks Vergaene Glorie zich op het podium,  om 23u05 klinken de ska deunen van het  Franse Scarface door de Marquee en afsluiten doen we daar pas om 1u15 met de experimentele elektronica van Capital X (UK)

Het hoofdpodium krijgt achtereenvolgens op bezoek: om 15u00 de Belgische punk van Inmate, om 16u15 gevolgd door de psychotische rock-'n-roll van Chiff Chaffs. Om 18u00 is er de straatpunk van het Belgische Agitators, om 20 uur gevolgd door de niet onbekende rockabilly punkers van Demented Are Go. Om 21u50 speelt de electro wave van A Split Second (B) ten dans en de legendarische Engelse punk rockers van Buzzcocks mogen om 00u00 de tent sluiten!

Ratrock

Ratrock (facebook)

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.