Nieuws

R.I.P. Dead Kennedys drummer D.H. Peligro (1959-2022)

Door Henk Vereecken

01 november 2022

D.H. Peligro is het pseudoniem van Darren Henley (St. Louis (Missouri), 9 juli 1959 – Los Angeles, 28 oktober 2022). Hij was de derde drummer van de punkband Dead Kennedys van februari 1981 tot hun split in december 1986. Hij was voor het eerst te horen op de ep "In God We Trust, Inc" (1981) met daarop het legendarische nummer “Nazi Punks Fuck Off”.

Verder was D.H. Peligro te horen op de albums "Plastic Surgery Disasters" (1982), "Frankenchrist" (1985) en "Bedtime For Democracy" (1986). Later zou hij ook weer deel uitmaken van de reünie van de hardcorepunk pioniers.

D.H. Peligro drumde ook korte tijd bij The Red Hot Chili Peppers (1988) en Nailbomb en bij een aantal minder bekende bands als The Hellations, Jungle Studs, The Feederz, Lock-Up, The Two Free Stooges and SSI. Hij was ook frontman van zijn eigen band Peligro.

Zijn pseudoniem Peligro haalde hij uit het Spaans. Peligro is namelijk Spaans voor ‘gevaar’. H.P. Peligro overleed op 28 oktober 2022 aan een hoofdletsel ten gevolge van een val in zijn woning. Hij werd 63 jaar oud.

(1) Dh Peligro | Facebook

Delen op

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.