Nieuws

Programma Wave-Gotik-Treffen online

Door Xavier Kruth

27 mei 2022

Het is nu echt aftellen geblazen. Over exact een week start in Leipzig het Wave-Gotik-Treffen, het grootste zwarte festival ter wereld. Na twee jaar afwezigheid om redenen die u intussen wel kent, is de 29ste editie een feit. Er worden niet minder dan 184 artiesten aangekondigd. Dat zijn er wat minder dan gewoonlijk, maar als je weet dat je maximum 25 optredens werkelijk kan meemaken op die vier dagen, is dat wellicht niet zo'n ramp.

Het ziet er ook naar uit dat er wat minder volk de verplaatsing zal maken, dus het is begrijpelijk. Ook de prijzen van de tickets zijn wat hoger - 170 euro - maar dat blijft nog steeds erg goedkoop voor een festival van vier dagen. Er zijn tien locaties bekend, maar wie het festival kent, weet dat er steeds nog heel wat andere activiteiten in de stad te beleven vallen. U krijgt door uw ticket ook gratis toegang tot musea, lezingen en zelfs het openbaar vervoer.

En naar goede gewoonte worden de tijdschema's van de optredens pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt. Vanaf vandaag kan u op de website van het WGT terecht om te beginnen puzzelen aan uw programma zodat u zoveel mogelijk van uw lievelingsgroepen kunt zien en ook tal van nieuwe ontdekkingen kunt doen. Wir sehen uns!

Foto: Yves Goossens door Luc Luyten

Wave-Gotik-Treffen

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.