Nieuws

Programma Wave-Gotik-Treffen online

Door Xavier Kruth

27 mei 2022

Het is nu echt aftellen geblazen. Over exact een week start in Leipzig het Wave-Gotik-Treffen, het grootste zwarte festival ter wereld. Na twee jaar afwezigheid om redenen die u intussen wel kent, is de 29ste editie een feit. Er worden niet minder dan 184 artiesten aangekondigd. Dat zijn er wat minder dan gewoonlijk, maar als je weet dat je maximum 25 optredens werkelijk kan meemaken op die vier dagen, is dat wellicht niet zo'n ramp.

Het ziet er ook naar uit dat er wat minder volk de verplaatsing zal maken, dus het is begrijpelijk. Ook de prijzen van de tickets zijn wat hoger - 170 euro - maar dat blijft nog steeds erg goedkoop voor een festival van vier dagen. Er zijn tien locaties bekend, maar wie het festival kent, weet dat er steeds nog heel wat andere activiteiten in de stad te beleven vallen. U krijgt door uw ticket ook gratis toegang tot musea, lezingen en zelfs het openbaar vervoer.

En naar goede gewoonte worden de tijdschema's van de optredens pas op het allerlaatste moment bekendgemaakt. Vanaf vandaag kan u op de website van het WGT terecht om te beginnen puzzelen aan uw programma zodat u zoveel mogelijk van uw lievelingsgroepen kunt zien en ook tal van nieuwe ontdekkingen kunt doen. Wir sehen uns!

Foto: Yves Goossens door Luc Luyten

Wave-Gotik-Treffen

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.