Nieuws

Porta Nigra met Front 242, Nitzer Ebb, VNV Nation, Kosheen en meer

Door Xavier Kruth

18 februari 2024

Porta Nigra is het zwarte festival in Aarschot dat ons meerdere keren per jaar verblijdt met fascinerende affiches. De volgende editie gaat door op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart, en de affiche is nog indrukwekkender als gewoonlijk.

Op vrijdag 1 maart krijgt u zowaar twee van de grondleggers van de EBM op één avond te zien: Nitzer Ebb en onze vaderlandse trots Front 242. Dat alleen al zou u moeten overtuigen om naar het feestje te komen, maar Porta Nigra legt er nog twee Belgische groepen bovenop die heel goed in de stijl passen: The Juggernauts en Mirexxx.

Op zaterdag 2 maart wordt dan weer de grondlegger van de futurepop, VNV Nation, uitgenodigd. Porta Nigra bewijst ook af en toe buiten de lijntjes te kunnen kleuren, want we hadden niet verwacht om de Britse triphopgroep Kosheen ooit op een gothfestival te zien. Ook al passen ze daar eigenlijk wel. En daar krijgt u als bonus nog eens optredens van electrowavers The Arch en van Cure-covergroep The obsCURE bij.

En wie graag eens de benen strekt op de dansvloer, kan dat op vrijdag doen met dj’s Borg en The Black Widow, en op zaterdag zelfs op de jaarlijkse New Wave Club class-x-fuif met dj Wildhoney.

Aarzel niet om uw tickets hier te kopen. Het is nog niet uitverkocht!

De optredens en de fuif gaan door in de Stadsfeestzaal van Aarschot, Demervallei 14.

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.