Nieuws

Porta Nigra Autumn Passages: Dark Entries geeft vijf gratis kaarten weg!

Door Xavier Kruth

22 oktober 2022

Op zaterdag 12 november gaat de volgende editie van het Porta Nigra - de Autumn Passage - door. Deze keer wordt het weer een editie met meer experimenteel werk: van dark ambient tot power electronics, met uiteraard ook een vleugje neofolk. Dark Entries mag vijf kaarten weggeven voor het evenement, maar legt u graag eerst uit wie u allemaal kunt verwachten.

Imminent, het project van Belg Olivier Moureau, maakt al een dertigtal jaren zware power noise. De man was jarenlang bekend van Imminent Starvation, maar besloot het project te stoppen en te vervangen door Imminent.

Synapscape komt een beetje uit hetzelfde huisje - zowel Imminent als Synapscape zijn verbonden aan het Ant-Zen label- en brengt een mix van ambient en power electronics.

Darkwood is wellicht de rustigere groep uit deze editie. Deze neofolkformatie uit Dreden, Duitsland, doet het met akoestische gitaar, accordeon en strijkers.

Geneviève Pasquier is eveneens verbonden aan Ant-Zen. Zij maakte oorspronkelijk industrial met groepen als Thorophon en The Music Wreckers, maar doet het nu solo wat rustiger en experimenteler.

Mildred In Oblivion is alweer een project van Oostendenaar Jan Dewulf, die u ook kent van de gothic rockgroep Your Life On Hold en de electro-industrial van Mildreda. Als het voor de gewone sterveling tijd wordt om te gaan slapen, start Jan met het schrijven van dark ambient-nummers, die hij uitbrengt met Mildred In Oblivion.

Na de optredens hebt u recht op een dj-set van Der Verfluchte Engel.

Oké, en die vrije kaarten dan? Wel, het is heel simpel: u stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en met een beetje geluk mag je op 12 november gratis binnen.

Porta Nigra Autumn Passage gaat door op zaterdag 12 november vanaf 16 uur, in De Klinker, Demervallei 14 in Aarschot. 

Porta Nigra Autumn Passage: website / facebook / tickets

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.