Nieuws

Michael Cashmore (Current 93, Nature & Organistation, ...) koppelt nieuw album aan boek

Door Deno

30 juli 2023

Wie de naam Michael Cashmore nog kent is mijne maat… Michael Cashmore begon zijn muzikale carrière nadat hij in de nadagen van de Punk op zoek was naar iets dat meer om het lijf had dan de stijloefening die Punk voor een te groot gedeelte geworden was en kwam zo terecht bij het werk van o.m. Psychic TV en Current 93. Na eerst zelf de cassette Third Terminal Position uitgebracht te hebben (1986 als Nature & Organisation / Bone Clinic; veel succes op Discogs want u zal het nodig hebben) kwam hij in 1991 terecht bij Current 93 als gitarist en voornaamste componist en bleef dit gedurende Current’s meest vruchtbare periode (op artistiek vlak). Verder brak hij o.m. potten met een neoclassical / neofolk reïncarnatie van Nature & Organisation, een paar ingetogen albums onder eigen naam (o.a. met ANOHNI), een samenwerking met Marc Almond tot meer recent werk dat een technosfeer uitademt. Dat de man intussen in Berlijn woont en de sfeer goed opgeslorpt heeft zal er wel mee te maken hebben. In ieder geval: Michael Cashmore’s werk getuigt van een constante kwaliteit, ongeacht welke incarnatie het aanneemt.

Minder bekend is Cashmore’s occulte en spirituele aspiratie onder de noemer van The Hidden Throne 434, welke voortvloeit uit zijn periode als lid van Thee Temple Ov Psychic Youth, zijnde het internationale occulte netwerk waarvan Psychic TV zowat het uithangsbord en de propagandamachine was. Net als TOPY focust Cashmore’s THT 434 op persoonlijke transformatie, in het geval van THT 434 gericht op liefde voor de Wereld, de Ander en Zichzelf, because this is our best shot. 

Waar TOPY zijn Psychick Bible had (zoals gecureerd door Genesis Bryer-P.Orridge) zo heeft THT 434 binnenkort gids / naslagwerk Transformation Through Love (MC > ‘…a meditative guidebook for positivity without expectation, and compassion…’). 

Het boek kan u voorbestellen via Temporal Boundary Press én komt met voorwoord van Current 93’s David Tibet én komt met het album (op CD) Awaking Into The Colour Wheel van Michael Cashmore. So much to love here. 

More to love : Temporal Boundary Press is de thuisbasis van waaruit Cormac Pentecost (onthouden) zijn zines op A5 formaat uitgeeft. Elk zine (klein magazine in DYI ethos maar hier van hoogwaardige kwaliteit) bevat essays door verschillende auteurs over onderwerpen (afhankelijk van welk zine) zo divers als de Britse tv-serie Detectorists (pràchtige serie door Mackenzie Crook, die de hoofdrol deelt met Toby Jones), het occulte en psychische karakter van Albion (een meer mythische kijk op England) en het werk en de impact van de elektronische avantgardeband Coil.  Ja, u leest dat goed > Coil. Ik herhaal : frickin’ Coil… <3

Bezoekt u gerust eens de website en hang eens lekker rond terwijl u uw boodschappen doet… 😉 Het boek van Michael Cashmore zal 252 pagina’s tellen en de uitgave wordt gelimiteerd op 343 exemplaren, dus best niet te lang talmen. De effectieve uitgave van Transformation Through Love + Awaking Into The Colour Wheel wordt verwacht in september.

https://temporalboundary.bigcartel.com/product/michael-cashmore?fbclid=IwAR2AvG1H3dBkzoo52xTFa0AtdQdH8ck7VR5P6mFXX3bkHxYsaFfp_mv13GA

Over Deno

Roepnaam Deno… omdat die al mee gaat sinds hij snotneus was… Eerste New Wave gerelateerde herinnering is ergens in de jaren 80: als snotneus naar huis gebracht worden achterop de fiets van een Chiroleidster, met ravenzwarte haren en kool omrande ogen, op wie hij een fietstocht lang smoorverliefd was… In de jaren 90 trouwe volger van het toen nog fysieke Dark Entries musiczine. Eerste wapenfeit was de bespreking van een Sygo Cries tape, in de handen gestopt toen hij op een festival een verkoopstand voor Dark Entries bemande. Carl McCoy’s band Nefilim gaf die dag verstek, maar later zou hij een retro artikel aan Fields of the Nephilim wijden, accidenteel gelijklopend met de comeback die Fields toen maakte… De band met Dark Entries werd verstevigd door middel van een stortvloed aan recensies en concertbesprekingen die een ruim spectrum van de zwarte scène belichtten… met ook aandacht voor artiesten die zich lieten opmerken binnen de bredere avant-garde… Motivatie was en is om nieuwe interessante muziek te ontdekken, persoonlijke helden een forum te kunnen geven en de mogelijkheid die Dark Entries geeft om recht naar de bron toe te gaan en artiesten zélf de pieren uit de neus te kunnen vragen… Wie zijn ze, wat doen ze en waaróm doen ze het… Lid van de officieuze Weird Redactie… Irrelevant fâit-divers : heeft al de 70’s platen van de Bretonse folk-rocker Alan Stivell, omdat hij die de max vindt… …vraagt zich nu af hoe het nu met die Chiroleidster zou zijn…

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.