Nieuws

Meersein - Speechless

Door Annemarie Aerssens

06 januari 2023

Meersein, een nieuw synthpop / dark wave soloproject dat eind 2021 in Duitsland van de band rolde, is intussen aan de release van zijn derde single toe. Het gaat hier om de akoestische herneming van de eerste single die eind juni vorig jaar uitkwam. Het nummer kreeg de titel Speechless mee. Hét moment waarop je met een coup de foudre geconfronteerd wordt en je de grond van onder je voeten voelt verdwijnen. Dat ene moment waarop de wereld even blijft stilstaan, gevolgd door de angst om niet te voldoen en mogelijks te verliezen. De druk om de perfectie te proberen bereiken, brengt onze eigenheid aan het wankelen waardoor we de voorgekauwde regels, waarden en normen die de maatschappij ons op een zilveren schaal voorschotelt als houvast nemen. Hierdoor verliezen we maar al te vaak onze eigenwaarde en die van anderen uit het oog. 

De minimale muzikale ondersteuning (piano en gitaar) en een clip die eenvoud uitstraalt, hebben mij in ieder geval mij de mond gesnoerd. 

http://www.meersein-official.com/

 

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editie van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.