Nieuws

Lokerse feesten doen ook zwart feestje

Door Xavier Kruth

20 juni 2024

Een vertrouwd en weerkerend festival zijn elk jaar de Lokerse Feesten, die elk jaar opnieuw plaatsvinden in Lokeren. Het festival wordt verspreid over tien dagen, en gaat dit jaar van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 11 augustus door. Elke avond krijgt zijn eigen programmatie, maar er komen heel wat grote namen af, ook dit jaar.

Eerst en vooral willen we erop wijzen dat er elk jaar minstens één avond doorgaat in het teken van new wave. Dit jaar gaat die avond door op zondag 4 augustus. Hoofdact zijn Front 242, en mocht u niet weten waarom u daar absoluut bij moet zijn, dan herhalen we het nog een keer. Front 242 is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. De heren zijn oud geworden en zien het niet zitten om eindeloos optredens te geven, maar zullen nog een tijdje alles geven om hun fans te plezieren. De drie absoluut laatste optredens in de AB in januari zijn al lang uitverkocht, maar voor dit laatste Belgische festival zijn wel nog kaarten beschikbaar.

Alsof Front 242 op zichzelf al geen reden zou zijn om een kaart te kopen, krijgt u niet minder dan vijf extra groepen die u evenmin wilt missen. The Sisters Of Mercy blijven ondanks wisselvallige optredens immens populair, Arbeid Adelt! stond altijd al aan de top van de Nederlandstalige wave, Vive La Fête staat altijd garant voor een feestje, The Damned zijn gewoon een punklegende, net zoals The Selecter een skalegende zijn, en The Glimmer Twins staan bekend als de beste Rolling Stonestribute. Wie een ticket koopt kan ook in de Club Studio Brussel terecht voor die andere ebm-pioniers van Absolute Body Control, voor het gitaargeweld van La Muerte, voor de dub van Jah Wobble en voor de postpunk van The KVB.

Dat is de enige avond die volledig aan wave gewijd wordt, maar wie van alternatieve muziek houdt, zal misschien willen terugkomen voor Pixies en Richard Ashcroft op maandag 5 augustus, voor The Prodigy op donderdag 8 augustus, of voor Massive Attack en Whispering Sons op zaterdag 10 augustus.

Hierbij een meer volledig overzicht van de geprogrammeerde groepen:

Vrijdag 2 augustus

Main stage: Clouseau, Regi, Pommelien, Berre (Uitverkocht)

Club studio Brussel: Cherry Moon Night met Marko De La Rocca, Dimitri Cooman, Dave Davis, Youri Parker, Franky Kloeck, DJ Ghost en Meg-Beg

Zaterdag 3 augustus

Mainstage: Phoenix, Charlotte Adigery & Boris Pupul, Vitalic, Compact Disk Dummies, The Roots

Club Studio Brussel : Klaps B2B Soya, Push B2B Massimo Mephisto, Jane Muss B2B Foss, Azra Tekuma B2B Maharti

Zondag 4 augustus

Mainstage: Front 242, Sisters of Mercy, Vive La Fête, The Damned, The Selecter, Arbeid Adelt!, The Glimmer Twins

Club Studio Brussel: Absolute Body Control, La Muerte, Jah Wobble’s Metal Box, The KVB

Maandag 5 augustus

Mainstage: Pixies, Future Island, Richard Ashcroft

Club Studio Brussel: Bill Ryder-Jones, Ila, The Murder Capital

Dinsdag 6 augustus

Mainstage: Korn, The Dillinger Escape Plan, Nova Twins, Wargasm, The Warning

Woensdag 7 augustus

Mainstage: Chris Isaak, Richard Hawley, Bluai, Novastar

Club Studio Brussel: Ise, AO, Bony King Of Nowhere

Donderdag 8 augustus

Mainstage: The Prodigy, NAS, De La Soul, Glints, Andromedik

Club Studio Brussel: James Marvel, Basstripper, Mudock X Ray, Faisal

Vrijdag 9 augustus

Mainstage: Paul Kalkbrenner, Anfisa Letyago, 2manydjs

Club Studio Brussel: Klanken, Sworn Virgins, Erol Alkan, Paranoid London, Asamoto B2B Thang, Leo Vincent, Ava Eva

Zaterdag 10 augustus

Mainstage: Massive Attack, Trentemoller

Club Studio Brussel: Loverman - Aili

Zondag 11 augustus

Mainstage: Oscar And The Wolf, Anne-Marie, Joost, Froukje

Club Studio Brussel: Elmer, Prins S. en de Geit, Chibi Ichigo

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.