Nieuws

Liège New Wave Festival met Ground Nero, Varsovie, WÜLF7, Give Up To Failure en WAOP

Door Xavier Kruth

09 september 2022

Op zaterdag 17 september kunt u in het Centre Culturel d'Engis, in de buurt van Luik, terecht voor het Liège New Wave Festival. Dit festival vindt al een aantal jaar plaats, al was er onvermijdelijk een pauze tijdens de coronapandemie. Het festival biedt alleszins een heel fijne affiche met moois voor zowel de liefhebbers van gothic rock als voor de electroliefhebbers.

Ground Nero staat bij Dark Entries-lezers al bekend als een uitmuntende gothic rockgroep. Ze hebben reeds twee ep's en een plaat op hun actief, maar zullen nu wellicht heel wat nieuw werk spelen dat ze geschreven hebben met hun nieuwe zanger.
Varsovie is een Franse postpunkduo met het accent op de Franstalige teksten, die geschreven worden door de drummer die in een vorig leven hetzelfde deed voor de prachtige black metalgroep Forbidden Site.

WÜLF7 is de Belgische electrogroep voor wie zijn beats donker en vettig wil. Live is het een bijzonder aangename ervaring.
Give Up To Failure is een postpunkquintet uit Polen dat ook Sludge-invloeden in zijn muziek verwerkt, wat helpt om een sfeer van absolute duisternis op te wekken.

WAOP of We Are Ooh People brengt frisse, poppy en dansbare electromuziek. De Bruggelingen krijgen de eer om het festival te openen, en daarom raden we u aan om al rond 15u te komen.

Tickets kosten 25 euro in voorverkoop.

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.