Nieuws

Lacrimosa-zijproject Snakeskin brengt nummer tegen oorlog uit

Door Xavier Kruth

16 mei 2022

'No More War', zo heet de nieuwe single van Lacrimosa-zijproject Snakeskin. Het is natuurlijk een reactie op de vreselijke oorlog die nu aan de gang is in Oekraïne. Het is een opmerkelijk nummer, want meesterbrein Tilo Wolff heeft zijn projecten altijd als apolitiek beschouwd. Op zich kan je wel wat maatschappijkritiek terugvinden op Lacrimosa-platen als 'Fassade' (2001) en 'Revolution' (2012), maar die is altijd breed geformuleerd en handelt meestal over het individu dat zich afzet tegen een conformistische en afstompende maatschappij.

Met 'No More War' gaat Tilo een stap verder, al zal je hem niet expliciet een kant zien kiezen in het huidige conflict. Het nummer werd opgenomen met de prachtige operazangeres Kerstin Doelle - die al verschillende keren haar stem leende aan Snakeskin - met medewerking van het Lacrimosa Session Orchestra. Tilo Wolff: 'Al het lijden, de onmacht, de pijn - de gevoelens die ons belasten in het aangezicht van oorlog kunnen met de schoonheid van kunst op zijn minst een beetje worden opgevangen en overschouwd. Met de geweldige Kerstin Doelle en het fijne geluid van het Lacrimosa Session Orkest hoop ik wat harten te kunnen raken en te troosten.'

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.