Nieuws

Klabotskop gaat er voor!

Door Xavier Kruth

28 november 2023

Weet u wat een klabotskop is? Dat is blijkbaar een kikkervisje in het Leuves, het Leuvense dialect. Ik moet toegeven dat ik er zelf ook geen idee van had, want hoewel ik in Leuven geboren en getogen ben, ken ik niets van het lokale dialect. Ik ben het te weten gekomen dankzij Klabotskop. Neen, niet het kikkervisje, maar de metalgroep die graag ook zijn geluid uitbreidt naar punk, stoner en rock. Klabotskop maakt al muziek sinds de jaren negentig, al deden ze dat lange tijd onder de naam Starspawn. Oorspronkelijk was de muziek in het Engels, maar sinds een aantal jaren wil de groep muziek maken in het Leuves, en zorgt het zo voor een unicum in de metalwereld. Een knap voorbeeld van hun kunnen horen jullie op de single 'We gaan er voor', dat nog meer gelijkaardig werk moet aankondigen.

PS: Uit welingelichte bron – namelijk zanger Steven 'Stel' Redant, die geheel toevallig ook af en toe voor Dark Entries schrijft – vernemen we dat een klabotskop niet enkel een 'dikkopje', dus een kikkervisje, betekent, maar ook gewoon iemand met een dikke kop. Onze kennis van het Leuves gaat er opvallend op vooruit!

Klabotskop: website / bandcamp / facebook

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.