Nieuws

Is d'Anticlown een Mens met Stress?

Door Xavier Kruth

10 december 2022

In 2020 waren we erg onder de indruk van ‘Tussen Tand en Tijd’, dat – hoewel meesterbrein Pjotr al een paar demo’s de wereld had ingestuurd – als het officiële debuut van het project d’Anticlown mag gelden. Pjotr verkocht zijn muziek als duistere hip hop, maar zoals we toen al konden vaststellen, bestond zijn muziek uit een mix van Nederlandstalige rap, experimentele elektronica en zelfs folk en kermismuziek.

Goed nieuws dus voor mensen met een brede smaak, als diezelfde d’Anticlown een nieuwe plaat aankondigt. Veel is nog niet geweten over die nieuwe productie, maar hij zal vast een aantal samenwerkingen bevatten met andere muzikanten en zangers. Ook zien we dat d’Anticlown nog verder gaat in het zoeken van zijn eigen onnavolgbare weg.

Op Pjotrs vraag op facebook of hij nog als hiphopper omschreven moet worden, antwoordde iemand dat men hem misschien maar een ‘woordenaar of woorden-nar’ moest noemen. We nemen de suggestie mee, en raden u alvast aan om te luisteren naar de twee nummers die d’Anticlown al bekend gemaakt heeft van de komende plaat: ‘Mens’ en ‘Stress’.

 d'Anticlown: bandcamp / facebook

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.