Nieuws

Is d'Anticlown een Mens met Stress?

Door Xavier Kruth

10 december 2022

In 2020 waren we erg onder de indruk van ‘Tussen Tand en Tijd’, dat – hoewel meesterbrein Pjotr al een paar demo’s de wereld had ingestuurd – als het officiële debuut van het project d’Anticlown mag gelden. Pjotr verkocht zijn muziek als duistere hip hop, maar zoals we toen al konden vaststellen, bestond zijn muziek uit een mix van Nederlandstalige rap, experimentele elektronica en zelfs folk en kermismuziek.

Goed nieuws dus voor mensen met een brede smaak, als diezelfde d’Anticlown een nieuwe plaat aankondigt. Veel is nog niet geweten over die nieuwe productie, maar hij zal vast een aantal samenwerkingen bevatten met andere muzikanten en zangers. Ook zien we dat d’Anticlown nog verder gaat in het zoeken van zijn eigen onnavolgbare weg.

Op Pjotrs vraag op facebook of hij nog als hiphopper omschreven moet worden, antwoordde iemand dat men hem misschien maar een ‘woordenaar of woorden-nar’ moest noemen. We nemen de suggestie mee, en raden u alvast aan om te luisteren naar de twee nummers die d’Anticlown al bekend gemaakt heeft van de komende plaat: ‘Mens’ en ‘Stress’.

 d'Anticlown: bandcamp / facebook

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.