Nieuws

Into The Dark maakt affiche festival bekend

Door Xavier Kruth

21 januari 2023

Into The Dark is één van deze organisaties die ook in postcoronatijden moedig verder concerten blijft organiseren. Het hoogtepunt van hun programmattie is het tweedaagse Into The Dark Fest, waar gisteren de affiche van werd bekendgemaakt. En daar prijken zowel ouwe rotten als jonge snaken uit de wavescene op. 

Op zaterdag 9 september zullen in Zonhoven concerten doorgaan van new wave-icoon Lene Lovich, de Belgische gothic rockers van Star Industry, de Italiaanse postpunkers van Ash Code, de eveneens Italiaanse darkwavers van Instant Lake, aangevuld met mooie Belgische groepen als The Ultimate Dreamers (synthwave), Factheory (postpunk) en Partikul (electrowave).

Op zondag 10 september gaat het feesje verder met het Turkse She Past Away als topact, en verder de Britse synthpopgroep Empathy Test, de Deense postpunkers van The Foreign Resort, en ook hier een flinke portie geweldige Belgische groepen, met name A Slice Of Life (postpunk), Erato (gothic rock), Subatomic Strangers (new wave) en We Are Ooh People (electro).

De affiche is nog niet helemaal compleet, want voor elke dag dient er nog een extra groep bekendgemaakt te worden. Wie zaterdag na de optredens nog graag even de beentjes strekt, kan dat doen op muziek die gedraaid wordt door onze eigenste Danny Quetin (van het radioprogramma De dag des oordeels). Wie de affiche aantrekkelijk vindt, kan tot op 1 maart zijn tickets kopen aan 40 euro per dag, of 75 voor twee dagen. later wordt dat 50 euro per dag of 90 euro voor twee dagen. Wie zich een VIP waant kan ook duurdere tickets kopen, en krijgt daar een t-shirt, een warme maaltijd per dag, een aantal drankbonnetjes en een warme zetel bij.

We maken van de gelegenheid gebruik om ook even de andere evenementen van Into The Dark dit jaar aan te kondigen.

Op zaterdag 4 maart gaat een Tribute Night door, waarbij covergroepjes Project 80 (gevarieerde covers uit de jaren 80), Vamos (Pixies-covers) en City of Light (Simple Minds-covers) het beste van zichzelf geven in de Jagersborg in Maasmechelen.

Op zaterdag 1 april komen de psychedelische geiten van The Devil And The Universe, aangevuld met de Belgische groepen A Slice Of Life en O Veux, naar De Tentakel in Zonhoven

Op vrijdag 12 mei komen de Belgische gothic rockers Star Industry, bijgetreden door Sister May (progressive rock) en Interstate 74 (road rock), naar South Of Heaven in Bilzen.

Op zaterdag 13 mei houdt Into The Dark een Joy Division-herdenking met de film Control en een optreden van covergroep Joy De Vivre.

Meer info vinden jullie op de facebookpagina van Into The Dark of op www.intothedark.be.

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.