Nieuws

Indietronic Fest is aan zijn 6de editie toe

Door Kurt Ingels

01 oktober 2022

Op zaterdag 19 november 2022 gaat de zesde editie van Indietronic Fest, een festival dat zich focust op Belgische elektronische muziek (industrial, ambient, new wave en meer), door in CC Volkskring te Lede. De headliner dit jaar is Gentse electro punk van Nid en Sancy maar er is veel meer dan dat. Dark Entries stelt graag de 4 bands van de affiche aan u voor!

Headliner van dienst is het Gentse duo Nid & Sancy. Zij draaien al jaren mee in het alternatieve circuit en stonden met hun kinetische electropunk al op talloze grote binnenlandse en buitenlandse festivals en podia. Denk aan de energie van Front 242 of Chemical Brothers, gecombineerd met het venijn van The Prodigy en je komt aardig in de buurt van Nid & Sancy.

De Japans-Brusselse Aili is een debutante om in de gaten te houden. Samen met haar muzikale partner en producer ‘Transistorcake’ bracht ze de jongste jaren een reeks muzikale pareltjes uit die terecht gretig worden opgepikt door de media. Ze waren al finalist bij de nieuwe lichting, ‘catch of the day’ bij Stu Bru en Radio 1 nodigde hen al uit voor een live-sessie. Hun muziek, met invloeden uit new wave, synthpop en dance, is zonder meer aanstekelijk en toegankelijk, maar tegelijkertijd ook snedig en arty genoeg om de meerwaardezoekers en hipsters onder u probleemloos te verleiden.

Het trio Go March bracht al meerdere EP’s én albums uit. De band heeft een ijzersterke live reputatie, niet in het minst dankzij de bezwerende, instrumentale songs én uiteraard ook dankzij het pure vakmanschap van deze ervaren muzikanten. Op de jongste release van de band komen de synthesizers en keyboards verrassend prominent uit de hoek, wat uiteraard perfect past binnen het concept van Indietronic Fest.

Indietronic biedt graag een podium en een zetje aan nieuw talent. Zeker als dat lokaal of regionaal is. We zijn dan fier en blij dat debutant Manner Of Speaking uit Liedekerke voor het eerst live zal optreden op Indietronic Fest 6.

DJ Francois Du Painlait, bekend o.a. als resident in de Brusselse concerttempel AB, is ook van de partij en draait fijne alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten.

De toegangsprijs voor Indietronic Fest 6 bedraagt 15 euro in voorverkoop of 20 euro aan de kassa. Voorverkoop via de FB pagina van Indietronic, Eventbride.be of bij de organisatoren zelf.

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.