Nieuws

IC3PEAK stelt nieuwe plaat 'Kiss of Death' voor in de Botanique

Door Xavier Kruth

12 mei 2022

Een Russische groep die u best in het oog houdt is IC3PEAK. Dit duo – dat eerder in de experimentele elektronica en witchhouse opereert – heeft het al aan de stok gehad met de Russische overheid. De tekst van het nummer ‘Смерти больше нет’ (Geen dood meer) werd door de tegenstanders van de groep gezien als een belediging van de FSB - de Russische geheime dienst - en een oproep tot zelfdoding. Als gevolg hiervan, gingen veiligheidsagenten de zalen waar de groep wou optreden aanspreken met de vraag om hen te boycotten, wat in veel gevallen ook lukte. In één geval ging men zelfs zo ver om de groep urenlang te arresteren zodat ze te laat toekwamen op een optreden.

IC3PEAK heeft net een nieuwe plaat uit: ‘Kiss of Death’. IC3PEAK lijkt hier terug te grijpen naar het Engels van de begindagen, terwijl het net veel succes had met voornamelijk Russischtalige platen als ‘СКАЗКА / Sprookje’ (2018) en ‘До Свидания / Vaarwel’ (2020), al is ook op deze plaat nog heel wat Russisch te horen. De plaat bevat ook samenwerkingen met Oli Sykes (Bring Me The Horizon), Grimes en Kim Dracula, waaruit we kunnen besluiten dat het de bedoeling is om definitief internationaal door te breken. Teslotte wordt er meer gebruik gemaakt van gitaren, wat een duidelijke evolutie is ten aanzien van hun eerder werk.

IC3PEAK speelt volgende zaterdag 14 mei in de Botanique in Brussel, maar dit optreden is allang volledig uitverkocht. Een deel van de opbrengsten zou aan steun voor Oekraïne gestort worden, want de groep moet duidelijk niet weten van de oorlog die Poetin daar gestart is. Het voorprogramma is de Leuvense rapper Dyce, die ook in het Russisch zingt en veel succes had in Rusland met zijn nummer ‘Race’.

IC3PEAK: bandcamp

IC3PEAK in de Botanique op 14 mei (uitverkocht)

 

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.