Nieuws

Hoe lang blijft Doganov nog opgesloten?

Door Xavier Kruth

17 oktober 2023

Het is alweer even geleden dat we iets hoorden van de heren van Doganov. Blijkbaar zat deze electrometalformatie ook opgesloten. Bijgevolg heet hun nieuwe nummer ‘Locked Up’, en daarop klinken ze meer metal dan ooit. Fijn hoor, wij houden van groepen die evolueren in hun geluid.

‘Locked Up’ is – in tegenstelling tot wat je zou kunnen denken – niet meteen geïnspireerd door de coronalockdowns, al weet je natuurlijk nooit waar de groep haar inspiratie haalt. Veel waarschijnlijker is dat Doganov weer aan een conceptalbum werkt, zoals zowel ‘Locked Up’ als het tien maanden geleden verschenen ‘Escape’, dat voor het doen van Doganov erg rustig en donker was.

Herinnert u zich de uitstekende ‘Twincest Games’-ep uit 2018. Dat was een plaat die gebaseerd was op het verhaal van een tweeling waarvan slechts één kind de geboorte overleeft. Hierdoor getraumatiseerd zal de overlevende wegzinken in drugs en geweld.

De vraag is of het volgende werk van Doganov ook een conceptalbum zal worden. Op dit moment hebben we er het raden naar, maar wij horen graag meer van dit, en zullen u uiteraard op de hoogte houden van nieuw werk door de heren van Doganov.

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.