Nieuws

Het Franse one woman & electronics project Madmoizel komt op 8 november naar Brussel...

Door Deno

31 oktober 2023

De Brusselse concertzaal Atelier 210 is bij ons nog een onbekende, maar het Parijse Electronics project Madmoizel is dat niét. 

Madmoizel is om muzikaal begrijpelijke redenen goed bevriend met dat andere Franse Electronics project Potochkine en net als zij is ze ook kind aan huis in de befaamde Château H., epicentrum voor donkere kunsten tussen Toulouse en Carcassonne ... Het vergt één Dame en haar tafel vol electronica om u compleet van de sokken te blazen met haar intimiderende opera-achtige stem, ondersteund door sublieme maar compromisloze beats. Deze Dame weet als geen ander hoe je op je eentje een podium (en zaal) moet beheersen ...!

In Atelier 210 deelt Madmoizel op 8 november het podium met haar landgenote (maar in Brussel residerende) Sofaa Douche en de Spaanse Bella Báguena ... Iets zegt me dat dit een avondje wordt om op ontdekking te gaan!

https://atelier210.be/saisons/saison-23-24/sofaa-douche-be-bella-baguena-es-madmoizel-fr/

Delen op

Over Deno

Roepnaam Deno… omdat die al mee gaat sinds hij snotneus was… Eerste New Wave gerelateerde herinnering is ergens in de jaren 80: als snotneus naar huis gebracht worden achterop de fiets van een Chiroleidster, met ravenzwarte haren en kool omrande ogen, op wie hij een fietstocht lang smoorverliefd was… In de jaren 90 trouwe volger van het toen nog fysieke Dark Entries musiczine. Eerste wapenfeit was de bespreking van een Sygo Cries tape, in de handen gestopt toen hij op een festival een verkoopstand voor Dark Entries bemande. Carl McCoy’s band Nefilim gaf die dag verstek, maar later zou hij een retro artikel aan Fields of the Nephilim wijden, accidenteel gelijklopend met de comeback die Fields toen maakte… De band met Dark Entries werd verstevigd door middel van een stortvloed aan recensies en concertbesprekingen die een ruim spectrum van de zwarte scène belichtten… met ook aandacht voor artiesten die zich lieten opmerken binnen de bredere avant-garde… Motivatie was en is om nieuwe interessante muziek te ontdekken, persoonlijke helden een forum te kunnen geven en de mogelijkheid die Dark Entries geeft om recht naar de bron toe te gaan en artiesten zélf de pieren uit de neus te kunnen vragen… Wie zijn ze, wat doen ze en waaróm doen ze het… Lid van de officieuze Weird Redactie… Irrelevant fâit-divers : heeft al de 70’s platen van de Bretonse folk-rocker Alan Stivell, omdat hij die de max vindt… …vraagt zich nu af hoe het nu met die Chiroleidster zou zijn…

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.