Nieuws

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Door Danny Quetin

01 januari 2023

Dat we verdomd uitkeken naar 2022. Dat we verdomd al snel het deksel op de neus kregen. 2022 zou het jaar gaan worden waar de ophokplicht plaats zou maken voor een leven zonder angst om bij iemand in de nek te gaan hijgen. Waar naar buiten gaan weer zoals vanouds zou zijn. En dat was ook zo. Tot die ene crisis werd vervangen door een andere. Die van de torenhoge inflatie. Leven was geen basisregel meer, overleven wel. Het uitgaansleven kende zijn annulaties, de concertzalen blijven even leeg dan het jaar voordien. De energiefactuur moest betaald worden. Kunnen of niet. 

Een jaar ook waar Dark Entries even niet meer te bezoeken viel. Een nieuwe website werd gebouwd omwille van wat Commer en kwel, iets met een delta of zo. Maar het resultaat mag er zijn, helemaal geüpdatet, volgens de regels van het spel. En met bijzondere dank aan Vincent Ducaté van WeCre8IT voor het leveren zijner bloed, zweet en tranen bij het ontwerpen ervan.

Arno ging naar zijn moeder, anderen volgden.  Om er maar enkelen te noemen: Christine Mc Vie, Jet Black, Andy Fletcher, Mark Lanegan, Henny Vrienten, Maxi Jazz, Viviene Westwood, …

Maar laat 2022 ook een jaar zijn geweest waar we heel wat toffe dingen te horen hebben gekregen. Een lijstje dringt zich aan, zonder nummering. Omdat ze allemaal even belangrijk dan wel gehoord moesten worden. De 22 van 22, waarvan 11 uit eigen landsgrenzen en 11 van daarbuiten.

Mogen we je alvast een vredevol 2023 toewensen. En dat Goo Goo Muck eindelijk die grote hit mag worden, maar dan enkel op woensdag. 

De Belgen :

SUBATOMIC STRANGERS – Special Satellite

DE DELVERS – Hart In Neonlicht

A SLICE OF LIFE – Tabula Rasa

THE MARS MODEL – Primal Urge

SOVJET WAR – Psychopuppets

DD SANCHEZ – Happy Grey

THIS VALE OF TEARS – 1994 Demo

SYGO CRIES – In Outside Places

SPIRAL OF SILENCE – Landmark EP

GIN DEVO – Garden Of Evil

DONDER, HEL EN HAGEL – Kermis In De Hel

De Niet-Belgen :

VASELYNE – The Sea Says

OCTOBER BURNS BLACK – When Two Worlds Collide

DENUIT – Inferno

pMAD – Who Why Where What

IAMTHESHADOW – The Wide Starlight

THE SECRET FRENCH POSTCARDS – Life Got Claws

KILL SHELTER – Asylum

INCIRRINA – Lip Led Scream

FRENCHY AND THE PUNK – Zen Ghost

WINTER SEVERITY INDEX – Disgelo

NINO SABLE – Sedate/Seduce

Delen op

Over Danny Quetin

Danny Quetin. De radioman. Sedert 2004 de uitlaatklep van het radioprogramma ‘De Dag des Oordeels’ en vanuit die hoedanigheid enkele jaren later terechtgekomen in het oord van verderf dat zich openbaart als de redactie van Dark Entries. En zich daar onmiddellijk goed bij voelde. Als tiener de punk ontdekt, met piekharen, toen er nog wat haar op zijn kruin stond. Blijven hangen in de jaren 80 om mee te evolueren in de Wave-beweging en door de jaren heen verdwaald te blijven in al wat maar enigszins naar duisterheid kon ruiken. Al bij al is het nog goed gekomen. Of net niet.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.