Nieuws

Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Door Kurt Ingels

03 juli 2022

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in de handel verschenen en nummer 91 (voorzien voor oktober dit jaar) wordt het allerlaatste met Martin Sprissler aan het roer. Of er nadien nog een vervolg komt lijkt onwaarschijnlijk, maar je weet maar nooit.

Gothic Magazine kwam steevast met cd’s en had ook zijn eigen ‘sampler’ reeksen waarvan ook meneer Sprissler de grote bezieler was, de “Gothic Compilations”, “Goth Is What You Make It” en “Gothic Files” die bij het magazine werden geleverd maar ook reeksen als “Extreme Club Hits”, “Extreme Jenseitshymnen” (thema dood en verval), “Extreme Störfrequenz” (industrial rave), “Extreme Sündenfall” (dansbare electro), “Extreme Traumfänger” (wave en wave ballads), “Extreme Lustlieder” (thema fetisj, kink, sex) of “Schwarze Nacht” (clubavonden) moeten bij de lezer van deze webstek vast een belletje doen rinkelen. Meer nog u heeft vast een aantal van deze compilaties in uw collectie steken.

In het voorlaatste magazine komen heel wat protagonisten van de voornamelijk Duitse goth scene aan het woord (Thomas Thyssen. Myk Jung, Michaël Zoller, Bruno Kramm, Michael Sele, Tilo Wolff, Jürgen Engler, Eric Burton,... die ons hun persoonlijke visie geven op de evolutie van de goth scene, als fan in hun tienerjaren tot actieve deelnemers. Verleden en heden worden belicht en de toekomst wordt tegen het licht (sic) gehouden. Beslist de moeite.

Gothic Magazine

 

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.