Nieuws

Gert vindt het tijd voor meer solidariteit

Door Xavier Kruth

27 mei 2022

U zal het nog vaak horen: Gert brengt in augustus een nieuwe plaat uit getiteld 'Alles is nog niet verloren'. Wat u kan verwachten? 18 protestliedjes waarin onderwerpen als ongelijkheid, oorlog, corona, migratie en mentaal welzijn de revue passeren. Om u alvast te doen uitkijken naar die plaat, die volgens ingewijdenen de beste Gert-plaat aller tijden wordt, zal hij om de twee weken clipjes en gratis downloads op de wereld loslaten.

Twee weken geleden werden 'Stop deze wereld' en 'Blijven lachen' wereldkundig gemaakt. Vandaag is dat 'Solidariteit'. De muziek werd deze keer geschreven door accordeonist Ezra, naast Erik en Yorick een vast bandlid van Gert. De tekst is zoals vanouds van Gert zelf. Wie meer van dit wil, blijft de volgende twee weken op zijn honger zitten tot de volgende clip en download. Vanaf 1 juli kan u dan de plaat op vinyl of cd voorbestellen op www.gertkleinpunk.be, en in augustus ontvangt u hem.

Geplande optredens:

  • 28/05/2022: Vort’n Vis Fest, Ieper (tweedaags hardcore-festival)
  • 26/06/2022: Fiesta social, Kortrijk

‘Alles is nog niet verloren’-tour 1/09/2022:

  • Het groot ongelijk, Leuven (try-out)
  • 3/09/2022: Floral Feesten, Rotselaar
  • 4/09/2022: Art and roots in the woods festival, Aarschot
  • 8/10/2022: Officiële voorstelling ‘Alles is nog niet verloren’ met gastmuzikanten en optredens van Jeroen Kant (NL) en Rabid Jack, Jeugdhuis SOJO, Leuven
  • 5/11/2022: Moby Dick, Antwerpen

Gert: website / youtube / bandcamp

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.