Nieuws

Gert viert drie jaar nuchterheid met gratis downloads uit komende plaat

Door Xavier Kruth

20 mei 2022

20 mei is een speciale dag voor Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk of Gertje Anarchie. Gert is dan namelijk exact drie jaar gestopt met drinken. Dat viert hij uiteraard met muziek. Gert heeft namelijk net een nieuwe plaat ingeblikt die in augustus zal verschijnen. Het is naar de mening van al wie hem al heeft gehoord de beste Gert-plaat aller tijden en er staan niet minder dan 18 nummers op. Er spelen ook tal van muzikanten op mee. Naast het reeds bekende kleinpunkkwartet – Gert op gitaar en zang, Ezra op accordeon en banjo, Erik op bas en Yorick op cajon – spelen er verschillende gastmuzikanten mee op viool, piano en sax, en zelfs ondergetekende mocht een paar nummers meetokkelen.

Tot augustus zal u bedolven worden onder nummers en videootjes die mondjesmaat op u losgelaten zullen worden. Dit begint vandaag – zoals gezegd de verjaardag van Gerts nuchter bestaan – met twee nummers die als gratis download worden aangeboden: ‘Stop deze wereld’ en ‘Blijven lachen’. In de komende maanden mag u video’s verwachten voor ‘Solidariteit’ (op 28 mei), ‘Gestopt met alcohol’, ‘Recht op roes’, ‘Nestbevuilers’ en ‘Tous ensemble’, gemaakt door de vaste clipmaker van de groep. Er is twee jaar gewerkt aan de plaat – die de naam ‘Alles is nog niet verloren’ meekrijgt – en dat zijn uiteraard de pandemiejaren die Gert en zijn makkers gebruikt hebben om uiterst creatief te zijn.

‘Alles is nog niet verloren’ verschijnt op vinyl (300 exemplaren op rood vinyl) en cd. Bestellingen kunnen vanaf 1 juli via www.gertkleinpunk.be. En uiteraard gaat Gert vanaf september op tournee om de plaat te promoten.

Geplande optredens:

  • 28/05/2022: Vort’n Vis Fest, Ieper (tweedaags hardcore-festival)
  • 26/06/2022: Fiesta social, Kortrijk

‘Alles is nog niet verloren’-tour

  • 1/09/2022: Het groot ongelijk, Leuven (try-out)
  • 3/09/2022: Floral Feesten, Rotselaar
  • 4/09/2022: Art and roots in the woods festival, Aarschot
  • 8/10/2022: Officiële voorstelling ‘Alles is nog niet verloren’ met gastmuzikanten en optredens van Jeroen Kant (NL) en Rabid Jack, Jeugdhuis SOJO, Leuven
  • 5/11/2022: Moby Dick, Antwerpen

Gert: website / youtube / bandcamp

 

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.