Nieuws

Gert (Kleinpunk) stelt lp/cd voor in SOJO, Leuven

Door Xavier Kruth

05 oktober 2022

Gert (Kleinpunk) heeft een nieuw album klaar: 'Alles is nog niet verloren'. Het is wellicht zijn beste plaat ooit, en hij verschijnt op cd en op rood vinyl. Op zaterdag 8 oktober stelt hij het album officieel voor in de SOJO in Leuven. Het zal een speciale voorstelling zijn, want voor de gelegenheid komen ook de gastmuzikanten die op de plaat meespelen mee optreden. Sommige nummers zullen ook alleen hier gespeeld worden. U hebt trouwens recht op twee openers: Rabid Jack (een jonge punker die het solo met een folkgitaar doet) en Jeroen Kant (een eigenzinnige zanger, gitarist en liedjessmit uit Nederland).

Daarna gaat Gert nog de boer op met zijn plaat, met optredens in Antwerpen, Gent en Dilbeek. Mocht u nog een reden nodig hebben om aanwezig te zijn: de groep rond Gert is ijzersterk, maar zal aan het einde van het jaar helaas uit elkaar gaan. Dit worden dus de laatste optredens in de huidige bezetting van de groep.

Gert Kleinpunk

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.