Nieuws

Fektsjek: wie schuilt er achter de mysterieuze groep De Aarzels?

Door Xavier Kruth

22 juni 2022

Het was u misschien ook al opgevallen: donderdag spelen De Aarzels in de Djingel Djangel in Antwerpen, voor de luttele prijs van 5 euro. We hebben even navraag gedaan in onze kennissenkring, en niemand had ooit al van de groep gehoord, ook al schijnen ze volgens de aankondiging van het optreden al vrij lang mee te gaan:

'De Aarzels is een coverband uit Vissenaken, die zich sinds 1965 onledig houdt met het naspelen van Nederlandstalige liedjes. Aanvankelijk coverden ze Boudewijn De Groot, Marva en Miel Cools, maar door de eeuwen heen lieten ze geen enkele Nederlandstalige artiest ongemoeid: Raymond Van Het Groenewoud, Ramses Shaffy, Flip Kowlier, André Hazes, Noordkaap, Niels Destadsbader, Gorki, e.v.a. werden door De Aarzels onder handen genomen.'

Wat nog meer verbaasde, was dat de groep zich heeft 'toegelegd op het werk van Aroma Di Amore. In hun nieuwste show ‘Een plaatsje onder de zon’ brengen ze de bekendste nummers van hun idolen (die er in 2017 het bijltje bij neerlegden) weer tot leven.' Een Aroma di Amore-tribute? Niemand is gek genoeg om zoiets te bedenken! Hier moet wel iets aan de hand zijn.

We aarzelen nog meer als we de namen van de groepsleden zien, want die vertonen veel gelijkenissen met leden van Aroma di Amore zelf: zanger Jos Peeters zou kunnen verwijzen naar Jos Verlooy oftewel Aroma-zanger Elvis Peeters, Gerrit Goudbeek is wellicht bekend als Gerry Verhulst oftewel gitarist Fred Angst, Louis Van Meulebeke kan bijna niemand anders zijn dan bassist Lo Meulen.

Dan zijn er nog Jean Peeters en Rosalie Janszoons, maar dat zijn misschien wel Jan Peeters en Roos Janssens, twee muzikanten waarvan officieel aangekondigd is dat ze Aroma di Amore zullen begeleiden op hun eenmalig reünieconcert op Sinner's Day op zondag 26 juni.

Zijn we zeker van wat we hier poneren? Geenszins! We blijven trouw aan het motto: 'Steun de aarzel in de strijd tegen de voortvarendheid'! We willen geen zekerheden verspreiden en blijven aarzelen, maar het zou wel eens kunnen dat u donderdag recht hebt op een try-out van het optreden van Aroma di Amore volgende zondag. (xk)

De Aarzels in Djingel Djangel, donderdag 23 juni

Aroma di Amore op Sinner's Day, zondag 26 juni

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.