Nieuws

Fektsjek: wie schuilt er achter de mysterieuze groep De Aarzels?

Door Xavier Kruth

22 juni 2022

Het was u misschien ook al opgevallen: donderdag spelen De Aarzels in de Djingel Djangel in Antwerpen, voor de luttele prijs van 5 euro. We hebben even navraag gedaan in onze kennissenkring, en niemand had ooit al van de groep gehoord, ook al schijnen ze volgens de aankondiging van het optreden al vrij lang mee te gaan:

'De Aarzels is een coverband uit Vissenaken, die zich sinds 1965 onledig houdt met het naspelen van Nederlandstalige liedjes. Aanvankelijk coverden ze Boudewijn De Groot, Marva en Miel Cools, maar door de eeuwen heen lieten ze geen enkele Nederlandstalige artiest ongemoeid: Raymond Van Het Groenewoud, Ramses Shaffy, Flip Kowlier, André Hazes, Noordkaap, Niels Destadsbader, Gorki, e.v.a. werden door De Aarzels onder handen genomen.'

Wat nog meer verbaasde, was dat de groep zich heeft 'toegelegd op het werk van Aroma Di Amore. In hun nieuwste show ‘Een plaatsje onder de zon’ brengen ze de bekendste nummers van hun idolen (die er in 2017 het bijltje bij neerlegden) weer tot leven.' Een Aroma di Amore-tribute? Niemand is gek genoeg om zoiets te bedenken! Hier moet wel iets aan de hand zijn.

We aarzelen nog meer als we de namen van de groepsleden zien, want die vertonen veel gelijkenissen met leden van Aroma di Amore zelf: zanger Jos Peeters zou kunnen verwijzen naar Jos Verlooy oftewel Aroma-zanger Elvis Peeters, Gerrit Goudbeek is wellicht bekend als Gerry Verhulst oftewel gitarist Fred Angst, Louis Van Meulebeke kan bijna niemand anders zijn dan bassist Lo Meulen.

Dan zijn er nog Jean Peeters en Rosalie Janszoons, maar dat zijn misschien wel Jan Peeters en Roos Janssens, twee muzikanten waarvan officieel aangekondigd is dat ze Aroma di Amore zullen begeleiden op hun eenmalig reünieconcert op Sinner's Day op zondag 26 juni.

Zijn we zeker van wat we hier poneren? Geenszins! We blijven trouw aan het motto: 'Steun de aarzel in de strijd tegen de voortvarendheid'! We willen geen zekerheden verspreiden en blijven aarzelen, maar het zou wel eens kunnen dat u donderdag recht hebt op een try-out van het optreden van Aroma di Amore volgende zondag. (xk)

De Aarzels in Djingel Djangel, donderdag 23 juni

Aroma di Amore op Sinner's Day, zondag 26 juni

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.