Nieuws

Enzo Kreft heeft niets te verliezen dan ketenen van stilte

Door Xavier Kruth

18 april 2024

Dictaturen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen? Er blijven heel veel mysteries bestaan rond het bestaan van dictaturen, maar dankzij Enzo Kreft zullen we er binnenkort alles over weten. Wie deze website een beetje volgt, weet dat Enzo Kreft al sinds het jaar des heren 1983 minimal wave maakt, en ons met regelmaat plezier doet met goed onderbouwde conceptplaten rond de milieucrisis, de gevaren van technologie, de covidpandemie en oorlog, waarin hij steeds actuele onderwerpen behandelt. Zijn volgende plaat zal ‘Dictator’ heten en verschijnt in het voorjaar van 2025. Dat is nog lang, maar gelukkig licht Enzo Kreft nu al een tipje van de sluier voor ons. Het nummer ‘Chains of Silence’ had u misschien al gehoord, want het werd begin deze maand wereldkundig gemaakt op bandcamp. Maar nu krijgt u er ook een – zoals steeds bij Enzo Kreft – zeer verzorgde clip bij.

Enzo Kreft: website / bandcamp / Facebook

Enzo Kreft speelt op zaterdag 27 april op 'Donkere tijden' in Kortrijk, samen met Onrust, Black Snow In Summer en Causenation

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.