Nieuws

Enzo Kreft gaat dansen vooraleer de nucleaire apocalyps toeslaat

Door Xavier Kruth

08 november 2022

Enzo Kreft, dat is de man die al sinds de jaren 80 minimal synthmuziek maakt en ons sinds 2016 met de regelmaat van de klok nieuwe platen voorstelt. Niet zomaar platen, maar conceptplaten over belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Zijn vorige plaat ging bijvoorbeeld over de coronapandemie, die ervoor ging over de controlemechanismen op het individu die in een steeds meer digitale maatschappij talrijker worden. Daarvoor behandelde hij milieuproblemen en autoritaire regimes.

Welk onderwerp zal Kreft dan in zijn volgende plaat bespreken? Wel, een onderwerp dat deels voortbouwt op alle vorige platen, die vaak de dystopische aspecten van de huidige maatschappij behandelen: de nucleaire dreiging. Niet van de lucht, nu Poetin verschillende keren gedreigd heeft nucleaire wapens in te zetten in zijn 'speciale operatie' in Oekraïne, en ook Noord-Korea weer duchtig raketten in het rond schiet. De volgende plaat zal dan ook 'Shelter' heten. In juni mochten we al kennismaken met het nummer 'Duck and Cover', een verwijzing naar een Amerikaans tekenfilmpje dat gebruikt werd om kinderen te waarschuwen voor een nucleaire aanval.

Het tweede nummer krijgen we nu voorschoteld: 'There Is No Tomorrow'. Het nummer baadt in een koude oorlogsfeer, een sfeer die helaas sinds een paar maanden weer volop actueel is. Zoals gewoonlijk heeft Enzo Kreft een mooie clip gemaakt voor zijn nummer, en dat kunt u hieronder bekijken. Wie het nummer wil downloaden, kan dat doen op de bandcamp-pagina van Enzo Kreft.

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.