Nieuws

Donder, Hel & Hagel viert kermis in de hel

Door Xavier Kruth

27 mei 2022

In 2019 waren we laaiend enthousiast over 'Veel te lang beleefd geweest', het officiële debuut van de Leuvense anarchowavers Donder, Hel & Hagel. Het heeft even geduurd vooraleer er een opvolger aangekondigd werd, want in tussentijd is er uiteraard veel gebeurd. Een wereldwijde pandemie waarbij mensen opgesloten werden en muzikanten niet meer konden repeteren, bijvoorbeeld. (We herinneren er graag aan dat Donder, Hel & Hagel met 'De coronahamster' één van de beste coronaliedjes gemaakt heeft.)

Zanger Hans Hagel werd vader en toetsenist Bart Hel - in werkelijkheid Bart Piette van Dead Man's Hill - hield het voor bekeken. Het is nog altijd de vraag of er een vervanger is voor Bart. Wat wel vast staat, is dat de nieuwe spruit 'Kermis in de hel' zal heten en op 11 juni uitkomt. Men organiseert voor de gelegenheid een optreden met feestje in de Leuvense zaal Het Depot. Het door ons zeer gewaardeerde Kregel - eveneens Nederlandstalige wave met geëngageerde teksten - verzorgt het voorprogramma.

Donder, Hel & Hagel

11 juni: cd-voorstelling 'Kermis in de hel' van Donder, Hel en Hagel samen met Kregel in Het Depot

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.