Nieuws

Divine Shade - Stars

Door Annemarie Aerssens

14 januari 2023

Sinds 2014 staat Lyon niet enkel bekend omwille van zijn befaamde quenelles, maar ook omdat de band Divine Shade aldaar de alternatieve scene onveilig maakt. Zanger, keyboardspeler en gitarist Ren Toner richtte deze band toen op, bijgestaan door Nicolas Thonnerieux, die de basgitaar voor zijn rekening neemt en Emile Casas, die zich uitleeft op de drums. De releases van de band beperkten zich tot nu toe tot twee ep’s (2014 - From The Sky en 2020 - In The Dust) en één niet remix single (2020 Ashes). Onlangs kwam daar een nieuwe telg bij: Stars. Het gaat hier om een live opname van de single die werd voorgesteld tijdens de Intruder tournee van Gary Numan. De band verzorgde immers in 2022 het voorprogramma van deze pionier van de electro, en dit voornamelijk op Engelse bodem. Tijdens deze concertreeks traden ze uit de schaduw van Numan en bezorgden ze zichzelf een hopelijk blijvende vaste stek in het coldwave / darkwave / industrial landschap. 

De single Stars telt slechts één nummer en is een samenwerking met Sahn Moue, die al eerder aan het werk te horen en te zien was in het solo project van Toner. Het is een stevige uptempo song die gaat over het kind in ons dat doorheen de jaren stilaan verdwijnt. De band wil hiermee eveneens iedereen bedanken die afgelopen jaar aan hun zijde stond en dus bijdraagt tot hun succes. Het nummer zal deel uitmaken van een grote musical die dit jaar aangekondigd zal worden. 

https://www.facebook.com/DIVINESHADEofficial/

https://divineshade.bandcamp.com/

 

 

 

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editie van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.