Nieuws

Diary of Dreams geeft het geheim vrij met ‘The Secret’

Door Xavier Kruth

09 januari 2023

We hebben het even voor u uitgerekend: de laatste plaat van Diary of Dreams dateert alweer van zes jaar geleden. Dat was het uitstekende ‘Hell in Eden’, een prachtige conceptplaat over een machine die Eden heet en de dromen van de mensen reguleert. Er komt echter sleet op de machine, en de droommachine wordt steeds meer een nachtmerrie. Het was de eerste plaat in meer dan een decennium, zonder Gaun:A, de gitarist met de prachtige hanekam die zowat de rechterhand van meesterbrein Adrian Hates was geworden. Het is duidelijk dat Gaun:A een groot verlies was voor de groep, en misschien is dit één van de redenen waarom de nieuwe plaat zijn tijd nodig had.

Op het Amphi Festival deze zomer vertelde Adrian Hates immers dat hij werkelijk nood had aan herbronning, en zelfs dat de coronacrisis in zekere zin welgekomen was voor hem. Hij beloofde een nieuwe plaat voor 2023, en daar is de nieuwe single ‘The Secret’ de voorbode van. Een uitgavedatum staat er nog niet op de nieuwe plaat, net zomin als we de naam ervan kennen. Wel liet Adrian Hates weten dat het nummer ‘The Secret’, hoewel het niet de reikwijdte van de nieuwe plaat omvat, toch de emoties bevat die Diary of Dreams met de nieuwe plaat wil doorgeven.

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.