Nieuws

Der Klinke stelt nieuwe plaat voor: 'Facing Fate'

Door Xavier Kruth

20 juni 2023

Der Klinke heeft een nieuwe plaat, en dat is niet zo vanzelfsprekend. Toen de groep rond Geert 'Chesko' Vandekerkhof in 2019 een decennium donker werk vierde met de verzamelaar 'Decade', lieten ze onderverstaan dat ze het misschien hierbij zouden laten. Nochtans werden platen als 'The Unexpected' (2017) en 'The Gathering Of Hopes' (2014) zeer goed ontvangen. Dat klopt, zei Chesko, maar daar stonden amper optredens tegenover, en dat woog op de motivatie. Sinds 2019 heeft Der Klinke een paar singles uitgebracht, maar het was wachten tot nu voor een nieuwe volwaardige plaat: 'Facing Fate'. En die lost alle verwachtingen in, wees maar gerust.

En uiteraard volgen er wat optredens om 'Facing Fate' te promoten. Er werd begin juni een eerste succesvolle cd-voorstelling gedaan in Brugge, en vrijdag volgt de tweede in Aarschot. De organisatie gebeurt door Porta Nigra, en dan weet je ook dat het in JH De Klinker in Aarschot plaatsvindt, Demervallei 14. Als voorprogramma werden de cold wave-veteranen van O Veux ingehuurd. Deuren gaan open om 19u, optredens beginnen om 20u. Na de optredens speeld dj Fap Noir nog wat plaatjes voor uw vermaak.

Er liggen nog meer optredens in het vooruitzicht in 2023:

  • 15 augustus: Paulusfeesten, Oostende
  • 9 september: Manifiesta, Oostende
  • 10 september: Into The Dark Fest, Zonhoven
  • 22 september: Djingel Djangel, Antwerpen
  • 7 oktober: Dark Club Night, Ubach Palenberg, Duitsland
  • 15 december: Brugge

Voorstelling 'Facing Fate', Porta Nigra, Aarschot, info en kaarten 

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.