Nieuws

De dag des oordeels houdt maar niet op

Door Xavier Kruth

18 februari 2024

De eindtijd, de apocalyps, het laatste oordeel … Je zou denken dat dergelijke evenementen eenmalig zijn, maar neen. Al sinds jaar en dag kunnen we elke maandagavond van ‘De dag des oordeels’ genieten. Dat gebeurt op Radio Benelux, als een radioprogramma dat samengesteld wordt door onze vriend en Dark Entries-collega Danny Quetin. Als de wereld zijn einde nadert, moet dat tenminste op smaakvolle muziek gebeuren, zo luidt Danny's motto.

Het programma staat steevast in de internationale lijstjes van de meest beluisterde radioprogramma’s in de categorieën gothic en postpunk, en dat ondanks het feit dat het in het Nederlands gepresenteerd wordt. Danny doet dat nu al 499 afleveringen lang. Wie kan tellen, weet dan ook dat de volgende aflevering nummer 500 is, en dan weet je ook dat Danny er iets heel speciaal van zal maken. Stem maandagavond tussen 22u en middernacht dus af op Radio Benelux, via de ether of online.

De dag des oordeels / Radio Benelux

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.