Nieuws

Dark Entries Night: OK Lion vervangt 32 Ohm + optreden van Korinthians en dj-set van DJ Orphea

Door Xavier Kruth

04 november 2022

Morgenavond, op zaterdag 5 november, zal de voorlopig laatste Dark Entries Night doorgaan. We nodigen jullie alvast uit om massaal naar de Gentse Kinky Star af te zakken voor twee mooie optredens en een leuke dj-set.

Jullie hebben misschien vernomen dat 32 Ohm heeft moeten afzeggen voor de Dark Entries Night van morgen. Een overlijden in de familie van een groepslid, waarvan de begrafenis morgen plaatsvindt, maakt het voor de groep onmogelijk om op te treden. We betuigen onze innige deelneming aan het betrokken groepslid en aan zijn familie en vrienden.

Doch de wonderen zijn de wereld nog niet uit. We hebben een waardige vervanger gevonden. En niet zomaar de eerste de beste! OK Lion is een Brusselse electroformatie die zowaar samengewerkt heeft met de goden van de Belgische electro: Front 242. Patrick Codenys van Front heeft een paar nummers gemixt op hun debuut '120 Ways To Get Away'. Ze spelen ook af en toe als het voorprogramma van Underviewer, de legendarische voorganger van Front. Ze zijn begonnen als duo, maar intussen telt de groep reeds vier leden, en ze zijn live absoluut geweldig!

En dan blijft natuurlijk wat we u eerder beloofd hadden. Korinthians - zeer populair in hun thuisstad Gent - zal een vlammende show geven, waarin ze hun ouder werk zullen afwisselen met nieuwe nummers. Hun nieuwe single 'Well' komt nog deze maand uit, en het zou me verwonderen dat u het morgen niet te horen krijgt. Voor de eerlijkheid vermelden we erbij dat ook het optreden van Korinthians bijna niet had kunnen doorgaan, alweer door een overlijden van een familielid van één van de groepsleden. Ook hem wensen we onze innige deelneming te betuigen, alsook zijn familie en vrienden. We zijn de groep ook uiterst dankbaar dat ze ondanks de moeilijke omstandigheden bereid zijn om op te treden.

 Zaterdag 5 november: Dark Entries Night met Korinthians, OK Lion en DJ Orphea

OK Lion: website / bandcamp / YouTube / facebook

Korinthians: website / bandcamp / YouTube / facebook

Lees ons recent interview met Korinthians

Delen op

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.