Nieuws

Dark Entries geeft twee vrijkaarten weg voor de optredens van Sextile en Skemer in de Botanique

Door Xavier Kruth

29 november 2023

Wie houdt van een portie frisse electro, heeft misschien de 11de december al in zijn agenda aangeduid. Dan komen Sextile en Skemer optreden in de Botanique.

Sextile komt uit Los Angeles en maakt furore met opwindende en dansbare elektronische klanken. Ze hebben zonet de plaat ‘Push’ uitgebracht, en daar zijn ze erg fier op. In het geluid vinden we niet alleen klassieke electro terug, maar ook invloeden uit industrial, surf-punk, psychobilly and ambient. Ze zijn niet voor een gat te vangen, dus zorg dat u de voorstelling niet mist.

Skemer, het project het project van model Kim Peers en levenspartner Mathieu Vandekerckhove, is zo stilaan onze vaderlandse trots als het om de nieuwe lichting synthwave gaat. Ook zij hebben een nieuwe plaat uit: Toasts & Sentiments. ‘Het album borduurt verder op wat ik als een combinatie van kille dark wave en synth wave met een prominente elektronische ruggengraat wil omschrijven, sfeervol dansbaar hoewel van nature ook weer zeer intiem’, schreef onze collega Kurt Ingels over de plaat.

Dark Entries heeft de eer om twee vrijkaarten te mogen vrijgeven voor het optreden. Om daar een kans op te maken, stuurt u het antwoord op de volgende vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., samen met uw naam en voornaam. In welke beroemde postmetalgroep speelt Mathieu Vandekerckhove van Skemer nog? De wedstrijd loopt tot zondag 3 december 24u, en daarna zal een onschuldige hand – voor zover we die hebben bij Dark Entries – twee winnaars aanwijzen onder de juiste antwoorden.

Sextile en Skemer in de Botanique, op maandag 11 december 2023, zaal De Rotonde

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.