Nieuws

Cold Meat Industry-avonden met Brighter Death Now, Raison d'être en Desiderii Marginis

Door Xavier Kruth

21 februari 2024

U bent vast vertrouwd met Cold Meat Industry, zeker als u interesse hebt in muziekgenres als death industrial en dark ambient. Het Zweedse cultlabel werd in 1987 opgericht door Roger Karmanik, om de platen zijn eigen project Brighter Death Now uit te brengen, maar ook om zielsverwanten als In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio, Rome, Mz 412, Karjalan sissit en Coph Nia de gelegenheid te geven om hun zielenroerselen wereldkundig te maken. Voor de liefhebbers van dergelijke noise werd het label cult, en werd zowat iedere plaat van Cold Meat Industry een collector's item. 'Cold Meat' werd ook snel een begrip dat ook gebruikt werd om een muziekgenre aan te duiden, los van de vraag of een groep al dan niet met dat label verbonden was.

Helaas moest het label in 2013, na een lange doodstrijd, de boeken sluiten. Cold Meat Industry is echter nog lang niet vergeten, en zo gaan er nog regelmatig concerten door onder de vlag 'Cold Meat'. Zo kunt u op 8 maart in de Baroeg van Rotterdam, en op 9 maart in de Magasin 4 in Brussel terecht voor optredens van topgroepen uit het voormalige platenhuis: Brighter Death Now en Raison d'être. Oorspronkelijk stond ook Deutsch Nepal op de affiche, maar die werden vervangen door een andere grote naam van Cold Meat: Desiderii Marginis. Het is een affiche om je vingers bij af te likken, en waarbij we u aanraden om uw oordopjes mee te nemen.

Bestel hier uw tickets:

Vrijdag 8 maart, Baroeg, Rotterdam

Zaterdag 9 maart, Magasin 4, Brussel

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.