Nieuws

Anne Clark schrijft ode aan Oekraïne

Door Xavier Kruth

11 augustus 2022
Anne Clark blijft na 40 jaar carrière - die haar tot een icoon van de new wave hebben gemaakt - nog steeds creatief bezig. 40 jaar al, want in 1982 kwam haar eerste ep 'The Sitting Room' uit, die nog steeds erg geliefd is bij haar fans.
 
Anne Clark heeft onlangs een nieuw nummer uitgebracht in steun van de strijd van Oekraïne tegen de ongerechtvaardigde inval van Rusland: 'MRIYA, An Ode To Ukraine'. Het nummer spreekt over de rust die terugkeert en iedereen die terug naar huis kan gaan, eens de oorlog gedaan is. Het is een samenwerking met de Oekraïense filmmaker Jurko Marrow, die Anne Clark in 2019 ontmoette in Kiev. Anne reciteert de tekst in het Engels, Jurko in het Oekraïens.
 
Daar blijft het trouwens niet bij. Anne Clark brengt binnenkort een nieuwe cd uit: 'Borderland. Found Music For A Lost World'. Daarop werkt ze samen met violist Justin Ciuche en harpiste Ula van Daele. De muziek belooft minimalistisch te zijn, en zal naast teksten van Clark zelf ook gedichten bevatten van William Butler an Mary Coleridge.
 
Wat mogen we dan verwachten van het optreden van Anne op W-Fest, op 24 augustus? Wel, ook dit zal in semi-akoestische setting gebeuren, maar er wordt wel beloofd dat het optreden het beste uit 40 jaar Anne Clark zal bevatten, dus ook hits als 'Our Darkness' en 'Sleeper in Metropolis'. Wij kijken er alvast naar uit!
 

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.