Nieuws

Aimless Device is (even) terug!

Door Kurt Ingels

17 augustus 2022

Kent u ze nog? Een van die vele bands uit de gouden Belgische electro wave tijden die zich in de jaren 80 zoals vele van hun geestgenoten ophielden in de streek rond Leuven. Hun relatief korte levensduur (1985 - 1989) maakte dat ze nooit echt populair werden, toch niet zo populair als de streekgenoten van The Neon Judgement bijvoorbeeld. Toch raakte hun muziek ook bekend tot ver in het buitenland en was het als zo vaak in die tijd nooit sant in eigen land.

Het Spaanse underground label Dead Wax Records pakte recent uit met de vinyl ep “Bad Times Ahead” waarop 4 nummers, inclusief de hit “Hyena” opnieuw in de ether worden gegooid. Mooi is dat. En het bewijst nog maar eens de invloed van de muziek die in ons kleine landje in de jaren 80 werd gebrouwen en net als ons gerstenat nog altijd tot de betere in zijn soort behoort. Maak kennis met Aimless Device als u dat in het verleden nog niet deed.

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.