Nieuws

'After the Storm' met Dianne ...

Door Gerry Croon

16 februari 2023

'After the Storm' is de langverwachte eerste solo-single van Dianne van Giersbergen (ex-Xandria; frontvrouw van Ex Libris), uitgebracht onder haar eigen naam DIANNE. Geproduceerd en mede geschreven door geluidstovenaar-muzikant Joost van den Broek (Powerwolf, Epica, Ayreon) als toetsenist.

Ook de rest van de muzikanten bestaat uit louter internationaal gevierde veteranen: Isaac Delahaye (Epica) op gitaar, Johan van Stratum (Blind Guardian, Stream of Passion) als bassist, en Koen Herfst (Van den Berg, Armin van Buuren) op drums. DIANNE is symphonic epic metal, het is power metal en het wordt overgoten met Dianne's karakteristieke, dramatische operastem.

'After the Storm' werd uitgebracht op 14 februari 2023 - op Valentijnsdag. Dianne vertelt hierover: "Ik heb deze datum heel bewust gekozen om te benadrukken dat de cirkel rond is met de laatste single die ik in 2017 uitbracht met Xandria: 'Queen of Hearts Reborn'. DIANNE's debuutsingle gaat over voor jezelf opkomen en je positie als pion in andermans oorlog opgeven. De teksten zijn autobiografisch en bespreken mijn emotionele achtbaan van woede, verraad, berouw - maar ook mijn vooruitziende blik van een nieuwe dageraad en het doel om er sterker uit te komen. Een oprecht verhaal, vastgelegd in een filmische video (door de Nederlandse symfonische gothic rockband Blackbriar) die de release van de single zal begeleiden."

Dianne

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.