Nieuws

A Cloud Of Ravens - Requiem For The Sun

Door Annemarie Aerssens

04 februari 2023

De bedrijvigheid in Brooklyn is groot dezer dagen. In ‘The city that never sleeps’ bracht de tweekoppige band A Cloud Of Ravens begin deze maand hun nieuwe single Requiem For The Sun uit. Zanger - gitarist Matthew McIntosh en bassist Beth Narducci richtten het gevederde project in 2018 op en trachten zo sindsdien naam en faam te verwerven in de New Yorkse post punk en dark wave scene. 

De single is een volwaardige opvolger van zijn voorgangers When It Comes, Nature Of Sacrifice en The Blackest Mantra. De titel van de song brengt McIntosh terug naar zijn kindertijd en meer bepaald naar de hymnes die hij toen als kind in het kerkkoor zong. Om dit fijne gevoel terug op te roepen en vorm te geven in een wereld van bedrog en desinformatie, gebruikt de zanger de zon als symbool. De combinatie van scherpe synths en trage gitaarriffs zorgen voor een mooi staaltje duistere romantiek. 

Bij het nummer hoort ook een eenvoudige videoclip, waarin beide bandleden zich door middel van een autorit naar de soundcheck van het nummer begeven. 

Nog meer goed nieuws voor de fans van dit duo: Requiem For The Sun is de voorloper van de nieuwe LP Lost Hymns, die op 28 april het zonlicht zal zien. Fans die midden dit jaar een reis overwegen naar Noord-Amerika, kunnen alvast uitkijken naar de concertreeks die dan zal plaatsvinden met gastoptredens van Clan Of Xymox en Curse Mackey.

https://acloudofravens.bandcamp.com/track/requiem-for-the-sun-4

Delen op

Over Annemarie Aerssens

Zag het levenslicht in het jaar waarin Depeche Mode werd opgericht. Sinds het veertiende levensjaar metalhead in hart en nieren, maar daar kwam in 1997 verandering in door het album Angst van Lacrimosa. Geïntrigeerd door de kille wave sound, werd het krakende internet uitgevlooid naar muziek en films met dezelfde sfeer, waardoor al snel een Eureka moment bereikt werd. In datzelfde jaar kwam de eerste cd uit het genre in huis: Leben in Niemandsland van Goethes Erben en een jaar later sneed het stemgeluid van Anna-Varney Cantodea door merg en been. En bleef daar tot op heden ook plakken. Op de vraag naar de favoriete song aller tijden, luidt het antwoord sinds 1998 steevast ‘Das Schweigen’ van Lacrimosa. Voelt zich als een vis in het water wanneer volgende muziekgenres door de geluidsbox knallen: darkwave, dark ambient, black metal, dark metal, doom metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, Neue Deutsche Härte, Neue Deutsche Todeskunst, Aggrotech. In 2016 ingelijfd als Torma, één van de leden van het muziekproject Hedera helix alwaar een deel van de visuele performance wordt opgenomen. Sinds 2020 aan de slag bij Dark Entries om de eindredactie op zich te nemen en als bij wonder in 2022 eveneens in de pen gekropen, twintig jaar nadat de eerste editie van dit - toen nog papieren tijdschrift - tot verplichte literatuur werd uitgeroepen.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.